среда, 17. јун 2015.

PUNJENE  TIKVICE

punjene tikvice


potrebne namirnice :

4-5 tikvica
300 gr mlevene junetine
1 glavica crvenog luka
1 čen belog luka
peršunov i celerov list
so, biber, ljuta paprika
1/2 l paradajza bez šećera
malo vode
kafena kašičica masti

način pripreme :

Tikvice dobro oprati i izdubiti.

Crveni luk iseckati na kockice.

Mast zagrejati,  dodati iseckan crveni luk,malo posoliti, prodinstati da požuti, zatim dodati mlevenu junetinu, sve začine i meso tikvice koje ste izdubili.

Kad meso promeni boju i ispari suvišna tečnost dodati iseckan beli luk i malom kašičicom puniti tikvice.

Složiti tikvice u tepsijicu, sav fil koji je ostao staviti između tikvica, naliti paradajzom i vodom, dodati celerov list i staviti u zagrejanu rernu.


Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite