уторак, 23. јун 2015.

SARMICE OD KELJA u paradajz sosu

sarmice od kelja u paradajz sosu 


potrebne namirnice

500 gr mlevene junetine
2 glavice crvenog luka
2 čena belog luka
kašika ullja od koštice grožđa ili kašika masti
so, biber, začin, malo ljute i slatke paprike
manja narendana tikvica
1/2 litre kuvanog paradajza bez šećera
kašika masl ulja

veća glavica kelja

način pripreme :

Pažljivo odvojiti listove kelja sa glavice, odseći zadebljani deo i spuštati u vrelu vodu na nekoliko minuta da omekšaju. Vaditi ih napolje u cediljku i preliti hladnom vodom.

Luk crveni i beli na malo masti izdinstati, dodati ga u mleveno meso, dodati začine, narendanu manju tikvicu i  dobro sve umesiti,zatim praviti sarmice.

List kelja ocediti od suvišne vode . Na sredinu staviti meso pa preklopiti sa jedne i druge strane i uvijati.

Na dno vatrostalne posude  staviti malo maslinovog ulja pzatim slagati sarmice jednu do druge.

Sve preliti ispasiranim paradajzom ili kuvanim paradajzom koji nema šećer, dodati malo bosiljka.

Ubaciti u rernu i krčkati oko 45 minuta .

Gotovo je kad paradjz skoro potuno ukrčka a sarmice se malo zapeku.


Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite