понедељак, 22. јун 2015.

SMUĐ



potrebne namirnice :

smuđ

za marinadu :

3 kašike masl ulja od komine
kafena kašičica bosiljka
pola kašičice bibera
soli po ukusu
kašika peršunovog lista
kašičica limunovog soka

Način pripreme :

Sve začine umešati u ulje zatim  dobro utrljati u ribu. Ostaviti tako da stoji u frižideru pola sata.

Rernu zagrejati na 25o stepeni. Ribu staviti na papir za pečenjei  peći oko pola sata.

Pre služenja preliti hladnoceđenim maslinovim uljem, dodati veliku porciju sveže salate i imate odličan ručak ili večeru.

Pazite da je ne presušite.

Ja volim iseći na kotlete, uvaljati u marinadu i tako peći. Možda je malo sočnije kad se peče cela.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite