уторак, 07. јул 2015.

BRUSKETE  sa maslinovim uljem, paradajzom, pršutom, bosiljkom i naravno Vitas hleb

bruskete sa masl uljem i paradajzom


potrebne namirnice

hleb
paradajz
maslinovo ulje
domaća budžola ili pršuta
bosiljak
beli luk ako volite

Dno vatrostalne tepsijice preliti maslinovim uljem oko pola decilitra, složiti parčiće hleba zatim   po hlebu pokapati isto maslinovim uljem. 

Staviti u rernu na desetak minuta da se hleb zarumeni.

Za to vreme iseckati paradajz na sitne kockice, iseckati bosiljak i budžolu na tanke listiće.

Izvaditi napolje iz rerne i  ako volite beli luk ujutro, tako vruć hleb premazati belim lukom.

Složiti paradajz, suvo meso i svež bosiljak. Još malo pokapati maslinovim uljem i uživati u doručku.

Možete dodati i malo mocarele i nekoliko maslina na sve ovo.

Još brža varijanta je ako hleb nakapate maslinovim uljem i ubacite u toster. 

Količina paradajza i suvog mesa zavisi od količine hleba. Ja za bruskete koristim Vitas hleb.

Pošto imam problem sa zadržavanjem vode gledam da što više jedem peršun tako da sam ja umesto bosiljka stavila peršun



4 коментара:

hvala Vam što me pratite