уторак, 29. септембар 2015.

BOLONJEZ SOS SA TALJATELAMA OD TIKVICA

bolonjez sa špagetama od tikvica


potrebne namirnice:

1 glavica crvenog luka
1 čen belog luka
150 grama mlevene junetine
2 čaše paradajz soka
pola manje tikvice
so, biber, malo ljute paprike, bosiljak
maslinovo ulje od komine

Način pripreme :

Zagrejte ulje, dodajte sitno iseckan luk, malo posolite i dinstajte da luk omekša. Kad je luk u pola dinstan, dodajte tikvicu iseckanu na male kockice te nastavite sa dinstanjem,

Štapnim mikserom sve izblendirajte kad vidite da je tikvica omekšala.

Dodajte meso, ostale začine, propržite nekoliko minuta i nalijte paradajz. Smanjite temperaturu i lagano ukrčkajte na željenu gustinu.

Tikvicu koja je mlada i sveža ogulite zatim je nožićem za povrće isecite na rezance direktno u tanjir.

Prelijte vrelim bolonjezom i uživajte u ručku.
Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite