недеља, 13. септембар 2015.

  ČAMČIĆI OD PATLIDŽANA

čamčići od patlidžana, punjeni patlidžan


potrebne namirnice :

2 patlidžana srednje veličine
300 grama mlevenog mesa, piletina, junetina ili svinjetina
1 veća glavica crvenog luka
1 čen belog luka
1 veći paradajz
so, biber, bosiljak
kafena kašičica puna svinjske masti ili neka druga masnoća na kojoj kuvate
supena kašika maslinovog ulja

2 belanca
1 dcl gazirane vode

Rernu uključite da se zagreje na 250 stepeni


Način pripreme :

Patlidžan presecite po dužini na pola i malim nožićem i kašičicom izdubite. Ako ne volite ne posoljen patlidžan, malo posolite i okrenite na ubrus da se ocedi.

Zagrejte kašičicu masti, zatim dodajte sitno iseckan crveni luk, malo posolite i dinstajte, dodajte na sitne kockice iseckanu sredinu iz patlidžana koji ste izdubili.

Dodajte biber, malo slatke začinske paprike, zatim mleveno  meso, malo bosiljka, sitno seckan beli luk i paradajz koji ste oljuštili i  na male kockice iseckali .

Dinstajte da meso promeni boju i nestane višak tečnosti, ali nemojte preterati, ipak je lepše  kad ostane sočno.

Čamčiće premažite malo maslinovim uljem, zatim punite filom.
Ja čamčiće uopšte ne solim, sasvim mi je dovoljno koliko soli ima u filu, a maslinovo ulje da svoj ukus. Biram manje patlidžane kad ih izdubim ostanu tanki i tako se brže i lakše ispeku i nemam potrebu soliti.

U šoljici viljuškom, malo umutite belanca, zatim dodajte kiselu vodu pa supenom kašikom lagano prelijte preko čamčića.

Potrebo je 15 do 20 minuta na 250 stepeni, ali to već zavisi od rerne i veličine patlidžana.


1 коментар:

hvala Vam što me pratite