понедељак, 28. септембар 2015.

MALIDŽANO

malidžano namaz, hrono


6 kg zelene mesnate paprike
4 kg patlidžana
oko pola kg ljutih papričica
2- 3 kašike soli
3 pune kašike dijon senfa
2 veća limuna
1/2 l maslinovog ulja



Paprike i patlidžan  i ljute papričice slagati u tepsiju i peći u rerni.

Oljuštiti, staviti u đevđir da se dobro ocedi.

Oceđeno samleti na mašinu  za meso ili iseckati u seckalici.

Ulje sipati u veću plitku šerpu,

Na  zagrejano ulje  kutlačom dodavati samlevenu papriku i patlidžan.

Sve vreme mešati da ne zagori. Kad se počne zgušnjavati dodati so, limunov sok, dijon senf i nastaviti sa kuvanjem.

Kao i kad kuvamo ajvar, gotovo je kad se po dnu šerpe pozna trag od varjače.

Dužina kuvanja zavisi od toga koliko se dobro ocedila paprika i patlidžan.

U sterilisane tegle sipati malidžano, zatvarati, slagati jednu do druge, umotati ćebetom i ostaviti da se tako ohladi

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite