уторак, 29. септембар 2015.

PARADAJZ SOK


kuvani paradajz sok


potrebne namirnice :

zreo paradajz (koliko imate)
so
vezica celerovog lista

Paradajz dobro oprati, odstraniti peteljke i sve što nije dobro na njemu .
Iseći na četvrtine i staviti u šerpu pa na šporet da prokuva.
Dodati vezicu celara i kuvati dok ne primetite da se kožica odvaja od paradajza.

Skloniti sa šporeta, paradajz ispasirati  da se odstrane kožice i semenke.

Sve procetiti kroz gustu cediljku, posoliti i vratiti na šporet da kuva.

Kuvajte dok ne dobijete polovinu početne količine, odnosno dok pola ne ukuva.
Mešajte što češće da ne zagori.

Ukuvan paradajz sipajte u dobro oprane, osušene sterilisane staklene flaše. Zatvarajte original zatvaračima.

Slažite jednu do druge u veliku šerpu, umotajte ćebencetom i ostavite da se same ohlade.

kuvani paradajz sok za zimu



2 коментара:

  1. Izgleda odlićno! Ja nemam tu presu kao ti. Flaše u koje si ga sipala su divne,ANA!

    ОдговориИзбриши

hvala Vam što me pratite