среда, 30. септембар 2015.

PIZZA SA TIKVICAMA (podloga od mekinja)

pizza sa tikvicama, podloga od mekinja


potrebne namirnice

1 jaje
1dcl ovsenih mekinja
1 ravna supena kašika psyliuma
1/2 praška za pecivo
1/2 dcl gazirane vode
malo soli
kafena kašičica masti


ajvar za premazivanje

manja tikvica
1 jaje
so, biber, bosiljak
čen belog luka
1 kafena kašičica psyliuma

Odozgo naseckati, mesnatu slaninu ili dmaći suvi vrat, budžolu ko šta ima. Može se i sir narendati, ali po hrono principima je nemojte tako jesti često. Zbog kombinacije sira i jaja.




Sve sastojke pomešati, ostaviti da stoji dok se zagreje rerna.
Podmazati tepsijicu (veličine plitkog tanjira), pa vlažnm rukama oblikovati testo, na debljinu pola cm.

Staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se zapeče.

Za to vreme narendati manju tikvicu, dodati jedo jaje, narendan čen belog luka, so, biber, bosiljak i jadnu kafenu kašiku psyliuma.

Izvaditi podlogu iz rerne, premazati nežno ajvarom, zatim naneti smesu od tikvica.

Vratiti u rernu da se dopeče.

Hvala Dragani Vladisavljević na ideji, kod nje sam videla pizzu sa podlogom od dozvoljenog brašna, a ja sam prilagodila recept meni.




Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite