понедељак, 26. октобар 2015.

PITA OD KARFIOLA (bez uh)


pita od karfiola bez uh

potrebne namirnice :

glavica karfiola ( 1kg )
2 deblja struka praziluka (samo beli deo ) (500 - 600 gr)
50 - 100gr slanine
4 jaja
kašika masti
kašika susama
so, biber, vezica peršunovog lista



način pripreme :

Karfiol iskidati na male cvetiće, naliti hladnom vodom, posoliti i staviti da se obari.

U tiganju zagrejati mast, dodati na kolutiće iseckan praziluk, posoliti i udinstati.

Slaninu iseckati na kockice,  dodati pred kraj u praziluk da se proprži.

Jaja mikserom penasto umutiti .

Obaren karfiol, ocediti, zatim prstima malo izgnječiti, usitniti i dodati u umućena jaja.

Nemojte karfiol puno gnječiti, samo da nisu ogromni komadi.

Ako želite skratiti vreme pečenja, karfiol možete pripremiti i na pari, biće manje voden i kraće će se pita peći.

Dodati praziluk i slaninu, iseckanu vezicu peršunovog lista, zatim dodati so i biber

Lagano promešati da se karfiol ne raspadne sasvim.

Prašak za pecivo može, a ne mora , po želji :)


Tepsiju namastiti i staviti u rernu zagrejanu na 250 stepeni da se mast dobro zagreje.

Na vrelu mast (cvrči kad sipate smesu ) sipati i poravnati smesu. Posuti susamom i vratiti u zagrejanu rernu.


Ja sam karfiol i praziluk sinoć pripremia. Jutros sam samo uključila rernu, umutila jaja,sve spojila i pekla.

Tepsija je 36 cm prečnik

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite