уторак, 27. октобар 2015.

SALATA OD PEČENOG KARFIOLA

salata od pečenog karfiola


potrebne namirnice :

glavica karfiola
sok od pola limuna
dozvoljena  masnoća

po želji

slanina
pečurke
zelena salata


so, biber
maslinovo ulje
limunov sok

način pripreme :

Karfiol iskidati na male cvetiće.

U tepsiju staviti papir za pečenje

Rasporediti po tepsiji.

Posoliti, poprskati limunovim sokom, uljem ili otopljenom masti.



Rernu zagrejani na 250 stepeni. Peći dok ne porumeni.



U tepsiju možete dodati po želji slaninu ako je doručak u pitanju ili pečurke ako ste se zasitili mesa ili postite,



ili

obareno belo meso, ako je u pitanju ručak ili večera.



Sve prebaciti u činju, dodati so, maslinovo ulje i limunov sok.

Sa slaninom uz neki hrono hleb i malo mladog sira ili kiselo mleko , može biti odličan i zdrav doručak.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite