петак, 27. новембар 2015.

MAFINI SA SPANAĆEM I PROSOM

mafini sa spanaćem i prosom



Ako volite proso i spanać ovi mafini će vam se dopasti, lako i brzo se prave i veoma su ukusni.








potrebne namirnice :

3 belanca
1 kiselo mleko (180gr)
1,5 čaša od kis mleka prosenog brašna
1/2 praška za pecivo
1,5 čaša od kis mleka, obarenog i iseckanog spanaća
3 supene kašike dozvoljenog ulja
so
beli luk u prahu ili sitno iseckan čen b.luka


način pripreme :

Spanać obariti, ocediti i sitno iseckati.
Belanca  umutiti mikserom u čvrst sneg.

U drugoj posudi  pomešati  proseno brašno, pola praška za pecivo, kiselo mleko, spanać je oceđen od suvišne vode, ulje i začine. Sve  dobro sjediniti  varjačom i na kraju lagano umešati sneg od 3 belanca.
Kašikom  sipati u modlice za mafine.


Smese je bilo dovoljno, taman za 12 mafina .

Rernu  zagrejati  na 200 stepeni.

Peklo se 15  minuta. Vi svakako proverite čačkalicom da li je dobro pečeno.


Uopšte se ne mrve, mekani su i ukusni. Pekla sam ih uveče, slikala i jela ujutro :) Nisu promenili oblik.
Možete peći u tepsiji kao proju, ako ne volite oblik mafina.

8 коментара:

  1. Kako divno izgledaju, ANA!

    ОдговориИзбриши
  2. Da li je ovo slozeno jelo?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako koristite samo belanca kao što piše u receptu, nije složeno jelo.

      Избриши
  3. Ovo su silikoske modlice i ne lepi se za njih. Imate i papirnate korpice koje su namenjene za pečenje i ne lepi se u njima.

    ОдговориИзбриши
  4. Bobo, smeju li se ovi mafini jesti u restrikciji?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sanja smeju ali ne često, ako zamenite proseno brašno npr raženim moze i češće.

      Избриши

hvala Vam što me pratite