понедељак, 23. новембар 2015.

RAŽ HELJDA HLEB



                                     
   
Ako volite kombinaciju ove dve vrste brašna, ovaj hleb se lako i brzo pravi i uvek uspe  



       







   potrebne namirnice:

200gr, raženog brašna
200gr heljdinog brašna
3,5dcl gazirane vode
2 supene kašike rastopljenog maslaca
soli po ukusu
1 prašak za pecivo
pola kafene kašičice sode bikarbone
supena kašika limunovog soka 

            
način pripreme :

Brašno so i prašak za pecivo izmešati .

Lagano dodavati kiselu vodu i umesiti hleb.

Po potrebi dodati još šaku dve brašna da se ne lepi za prste dok mesite i oblikujete.

Ja sam ostavila da stoji sat vremena tako umešemo, zatim sam dodala, sodu i limunov sok , dobro promešala i prebacila u tepsiju. Zasekla sam hleb da ne bi pucao prilikom pečenja.

Uključila sam rernu, kad se rerna ugrejala stavila sam hleb da se peče.

Pečen je bio težak 700 grama.



Pokriti   krpom i ostaviti da stoji dok se ne ugreje rerna na 200 stepeni.
Hleb se peče 35 minuta, ali za svaki slučaj proverite čačkalicom.

Pečen hleb umijte vodom, umotajte u krpu i ostavite na rešetku da se ohladi.





   


      
   
         

           

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite