уторак, 15. децембар 2015.

AUSTRALIJSKI HLEB SA MASLINAMA I BOSILJKOM

Australijski hleb sa maslinama i bosiljkom


potrebne namirnice :

125 gr raženog brašna
125 gr pšeničnog integralnog brašna
1 kafena kašičica sode bikarbone
1 kafena  kašičica soli
1 kafena kašičica praška za pecivo
1 supena kašika maslinovog ulja
1 supena kašika limunovog soka
1,5 dcl kisele vode
10 maslina
malo  bosiljka

Prvo uključite rernu da se zagreje na 220 stepeni dok umesite hleb.

Način pripreme :

Kao i kod svakog hleba, prvo pomešati suve sastojke, naseckati sitno  masline,dodati bosiljak, zatim po malo dodavati tečne sastojke i umesiti testo.

Oblikovati lopticu, malo je pritisnuti da se spljoska, zatim  utisnuti dršku od varjače da napravite četvrtine, zatim šestine.

Peći prvo  deset minuta na 22o stepeni, zatim smanjiti na 180 i peći još oko pola sata.

Hleb uvek "umijem", pokvasim ruke i vlažnim dlanovima pređem preko hleba, nekoliko puta pokvasim ruke da ceo hleb umijem. Umotam u suvu krpu i stavim na rešetku da se ohladi.


Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite