субота, 12. децембар 2015.

IRSKI HLEB

irski hleb


250 gr integralnog pšeničnog brašna
180 gr kiselog mleka
1 kafena kašičica sode
1 kafena kašičica soli
1 kašika ovsenih mekinja


Pomešati suve sastojke, napraviti udubljenje u sredini i lagano umesiti glatko testo.
Oblikovati hleb, malo ga sploskati, zaseći u sredini, posuti malo brašna po njemu, da dobije rustičan izgled. Obavezno staviti u zagrejanu rernu .
Peći na 220 stepeni deset do petnaest minuta, smanjiti na 180 i peći još oko pola sata.

Ovaj hleb nemojte jesti uz jaja ili sir jer sadrži kiselo mleko.

Pečen hleb umiti vodom, zatim umotati u suvu krpu i ostaviti na rešetku da se prohladi.

Ako želite veći hleb, uduplajte sastojke .


2 коментара:

  1. Deluje super...samo me buni to na kraju umotati u krpu i istaviti na resetku...u rernu ilii sta? Hvalaaaaa :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne u rerni nego napolju, staviti na rešetku da se ne potpari odozdo :)

      Избриши

hvala Vam što me pratite