петак, 18. децембар 2015.

PEČENA KOBASICA SA SALATOM OD KISELOG KUPUSA

pečena kobasica


potrebne namirnice :

domaća kobasica
kašika masti

kiseli kupus
maslinovo ulje
biber tucana paprika

Način pripreme :

Domaću kobasicu koja je napravljena od jedne vrste mesa stavim u šerpu, dodam čašu vode, kašiku svinjske masti, malo viljuškom izbockam kobasicu, poklopim i ostavim da prokuva. Sklonim poklopac, smanjim temperaturu i ostavim da sva voda ispari. Nekoliko puta okrenem kobasicu. Kad ispari voda, ostavim da se kobasica zapeče.

Uz kobasicu najbolje ide salata od kiselog kupusa. Kupus iseckam na tanke rezance, dodam biber, ljute tucane paprike i prelijem maslinovim uljem.

Kupus prvo treba dobro oprati ako je slan.

Recept za domaće kobasice možete pogledati ovde Domaće kobasice


Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite