субота, 19. децембар 2015.

PROJA SA HELJDOM I PRAZILUKOM



Potrebne namirnice :

100 gr heljdinog brašna
100 gr ječmenog brašna
0,5 dcl ulja od koštice grožđa
1 kiselo mleko
1 kafena kašičica soli
2 belanca
1,5 dcl mlake vode
200 gr praziluka
prašak za pecivo
so


Način pripreme :

Umutiti belanca, dodati heljdino i ječmeno ili neko drugo brašno. Dodati so, ulje i kiselo mleko.

Praziluk sitno iseckati, dodati u testo. Na kraju dodati oko 1,5 dcl mlake vode i prašak za pecivo
.
Smesa treba biti gušća nego kad pravimo palačinke. Ja sam potrošila tačno 1,5 dcl, ako promenite brašno možda će trebati malo manje ili više.

Tepsiju podmazati, malo posuti brašnom sipati proju, posuti semenkama.

Peče se na 200 stepeni oko 40 minuta.

Probala sam praziluk malo prodinstai, ali čini mi se lepše kad ga seckam svežeg. Vlažnija je ako praziluk prvo dinstam.

Umesto praziluka možete dodati svežu blitvu ili spanać.


Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite