понедељак, 21. децембар 2015.

ROMANESKO ČORBICA



potrebne namirnice :

1 romanesko
1 tikvica
1 tanji struk praziluka
činijica spanaća
so, biber
malo ulja od koštice grožđa
parče belog mesa

način pripreme :

Na zagrejano ulje staviti sitno iseckan praziluk, posoliti i malo prodinstati, dodati sitne kockice belog mesa, na male cvetiće iskidan romanesko i sitno iseckanu tikvicu. Nekoliko minuta propržiti zatim dodati vodu i poklopiti da prokuva. Smanjiti temperaturu i ostaviti da povrće omekša. Pred kraj dodati spanać.
Štapnim mikserom napraviti krem čorbicu.
Količinu vode sami odredite  u zavisnosti da li želite gušću ili ređu čorbicu.

U čorbicu možete ubaciti malo belog mesa ili dodati blago umućena belanca na kraju da bi večera bila kompletna.


1 коментар:

  1. Анониман24. јул 2016. 08:24

    Izvinite, a šta je romanesko i gde se kupuje? Hvala.

    ОдговориИзбриши

hvala Vam što me pratite