недеља, 24. јануар 2016.

Keleraba paprikaš

keleraba paprikaš


potrebne namirnice :

500 gr kelerabe
300 gr svinjskog buta
1 veća glavica crvenog luka
pola kašike masti
so, biber, lovorov list
slatka i ljuta začinska paprika
mirođija ili bosiljak


način pripreme :

Na zagrejanu mast dodati na rebarca iseckan luk, posoliti, podliti malo vodom i nastaviti sa dinstanjem dok luk ne omekša. Dodati iseckano meso (ako je večera u pitanju stavite belo meso), ubaciti, lovorov list, biber, slatku papriku, mrvicu ljute paprike, posoliti i nastaviti sa dinstanjem. Kad meso u pola omeša, dodati na kockice iseckanu mladu kelerabu. Podliti još malo vodom i lagano krčkati do kraja. Pred kraj dodati mirođiji ili bosiljak zavisi šta volite .

Na luk sam stavila veće parče celera i veće parčiće šargarepe, koje sam na kraju izvadila. Ako ne želite ne morate, ali da jelu lepši ukus.



Ja sam danas napravila paprikaš sa kelerabom, a meso sam odvojeno dinstala, može i tako. Odlično ide uz zelenu salatu. Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite