субота, 23. јануар 2016.

Kelj sa junetinom

kelj sa junetinom


potrebne namirnice :

pola glavice kelja
300gr junetine ili svinjetine (but)
1 veći crveni luk
so, biber, beli luk
slatka začinska paprika
pola manje kelerabe
ravna supena kašika masti

način pripreme:

Mast zagrejati, dodati sitno isečen crveni luk, malo posoliti pa nastaviti sa dinstanjem uz stalno mešanje dok luk ne postane staklast i žut. Ako je potrebno povremeno dodati malo vode. Na izdinstan luk dodati na kockice iseckanu junetinu i dinstati dok meso upola omekša. Vodu po malo dodavati da se dinsta,  da se ne  kuva u puno vode. Na upola izdinstano meso dodati na rezance isečen kelj i male kockice kelerabe. Dodati  slatku papriku, biber i so po ukusu, sitno iseckan beli luk. Dodati dve čaše vode, sačekati da prokuva, poklopiti i smanjiti temperaturu. Kad voda malo ispari, dodati još jednu do dve čaše vode u zavisnosti koliko gusto varivo želite. Krčkati dok sve potpuno ne omekša. Prijatno!



Ako junetinu zamenite belim mesom ovo može biti odlična večera naročito u zimskim noćima .

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite