уторак, 12. јануар 2016.

PILEĆE KOBASICE



potrebne namirnice :

4 kg bataka, karabataka
7 5gr soli
6 gr bibera
15 gr ljute paprike
15gr slatke paprike
30 gr belog luka
supena kašika vlašca
supena kašika bosiljka
tanka svinjska creva
malo gazirane vode

način pripreme :

Batake i karabatake odvojiti od kosti i kožica da se dobije 4 kg čistog mesa.

Meso i beli luk samleti na šajbnu veličine 4 mm, dodati malo gazirane vode i sve začine te dobro izmešati



Tanko crevo navući na nastavak za kobasice, stavljati meso i puniti creva mesom.



Napunjene kobasice malo odimiti i tako pripremljene peći na roštilju ili u tiganju.


Sve što se ne potroši popakovati u zamrzivač i vaditi po potrebi. 
Ako nemate gde odimiti, ukusne su i bez dimljenja.



Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite