PILEĆE KOBASICE
Tanko crevo navući na nastavak za kobasice, stavljati meso i puniti creva mesom.
potrebne namirnice :
4 kg bataka, karabataka
7 5gr soli
6 gr bibera
15 gr ljute paprike
15gr slatke paprike
30 gr belog luka
supena kašika vlašca
supena kašika bosiljka
tanka svinjska creva
malo gazirane vode
malo gazirane vode
način pripreme :
Batake i karabatake odvojiti od kosti i kožica da se dobije 4 kg čistog mesa.
.
Meso i beli luk samleti na šajbnu veličine 4 mm, dodati malo gazirane vode i sve začine te dobro izmešati
Tanko crevo navući na nastavak za kobasice, stavljati meso i puniti creva mesom.
Napunjene kobasice malo odimiti i tako pripremljene peći na roštilju ili u tiganju.
Sve što se ne potroši popakovati u zamrzivač i vaditi po potrebi.
Ako nemate gde odimiti, ukusne su i bez dimljenja.
FANTASTIČNO!
ОдговориИзбриши