среда, 20. јануар 2016.

Podvarak sa kobasicama 

podvarak sa domaćim kobasicama


potrebne namirnice :

1 glavica kupusa srednje veličine
2 glavice crvenog luka
dva para domaćih kobasica
lovorov list, so biber
čaša vode
kašika masti

način pripreme :

Kupus dobro oprati, ako je jako slan ostaviti ga uveče potopljenog u vodi, ujutro  ga isprati i iseći na rezance .
Zagrejati mast pa joj dodati sitno iseckan luk (ako niste u strogij restrikciji može i malo slanine)
Kad luk omekša i postane žut dodati kupus i začine, po potrebi podlivati vodom. Mešati da ne zagori. U tiganju propržiti kobasice . Kupus prebaciti u namašćenu  tepsiju, staviti kobasice, lovorov list i masnoću u kojoj su se pržile kobasice, sve prekriti sa još kupusa i  preliti čašom vode. Peći oko pola sata prekriveno folijom, zatim, skloniti foliju,  kobasice izvući na površinu i vratiti u rernu da se sve zapeče još nekih 15 minuta. Prijatno!



recept za domaće kobasice, svinjske i pileće

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite