уторак, 05. јануар 2016.

RAŽENE LEPINJE SA BOSILJKOM I MASLACEM

Ražene lepinje sa bosiljkom i maslacem

Potrebne namirnice :

250 gr raženog brašna
2,5 dcl tople vode
15 gr otopljenog maslaca
1 puna kafena kašičica bosiljka
1 supena kašika mlevenog lana ( 5gr)
1 supena kašika psilijum ljuskica
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica sode bikarbone
1 supena kašika limunovog soka

Način pripreme :

Brašno, so, psilijum, mleveni lan i bosiljak pomešati u vanglici. Vodu i maslac zagrejati, zatim polako dodavati u brašno. Varjačom mešati da se sve sjedini. Pred kraj dodati sodu bikarbonu i limunov sok.
Na pobrašnjenu radnu površinu prebaciti testo, još malo ga doraditi, oblikovati tri loptice. Dlanovima rastanjiti, staviti na pek papir, izbockati viljuškom.



Ostaviti krpom pokriveno dok se zagreje rerna.
Peći na 200 stepeni 15 do 20 minuta.



Lepinjice su mekane, vazdušaste, ne mrve se, mirišu na bosiljak i maslac.




9 коментара:

  1. Jaoj koja bozanstvena slika ! Bobo bravo !

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман24. мај 2016. 05:52

    Možete li mi, molim vas, objasniti šta je psilijum i gde da ga tražim?
    Hvala,
    Ana

    ОдговориИзбриши
  3. Psilijum su biljna vlakna poreklom iz Inidije. Koristi se kao lek protiv zatvora i mnogih drugih bolesti. Danas se koristi za peciva bez kvasca jer testu daju rastresitost i rupice kao hleb sa kvascem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala mnogo na objašnjenju za psilijum!
      Divan recep za lepinje :)

      Избриши
  4. Pravila sam danas i odlicne su ....Hvala za recept ! :)

    ОдговориИзбриши
  5. Pravila sam danas , odlicne su ispale . Recept je super .

    ОдговориИзбриши
  6. Pravila sam danas , odlicne su ispale . Recept je super .

    ОдговориИзбриши

hvala Vam što me pratite