среда, 13. јануар 2016.

ZEMIČKE


brze zemičke


potrebne namirnice :

150 gr raženog brašna
2dcl gazirane vode
pola kafene kašičice sode bikarbone
1 supena kašika limunovog soka
1 kafena kašičica praška za pecivo
1 supena kašike ulja

način pripreme :

Rernu zagrejati na 200 stepeni

Sve sastojke pomešati. Gustina je kao fil za kolače. Ja sam potrošila 2 dcl kisele vode, ali primetila sam da ovo brašno koje trenutno koristim zahteva malo više vode, od ostalih..

Na papiru za pečenje napraviti tri hrpice i posuti semenkama .



Pekla sam 15 minuta.  Vi obavezno proverite da li su dobro pečene da ne bi ostale lepljive unutra.
Prvih deset minuta ne otvarati rernu.

Malo su ispucale odozgo, meni nije smetalo .


Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite