уторак, 09. фебруар 2016.

Bezglutenska pita 

bezglutenska pita

potrebne namirnice :

6 krupnijih jaja
1 struk praziluka
2 tikvice
300 gr mladog sira
300 gr mesnate slanine
so, biber

način pripreme :

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Slaninu iseckanu na kockice propržiti na tiganju da pusti masnoću. Izvaditi je iz tiganja pa dodati sitno iseckan praziluk , malo posoliti da luk pusti vodu i lagano dinstati da isapari suvišna tečnost.
Tikvice narendati i dobro ocediti (ja sam koristila iz zamrzivača).
Jaja umutiti mikserom zatim dodati, malo prohlađen praziluk, oceđene tikvice, proprženu slaninu, još malo soli, biber i na kraju lagano umešati izdrobljen mladi sir.
Tepsiju namastiti i staviti u rernu da se dobro zagreje. Izvaditi i u vrelo sipati smesu. Peći oko pola sata.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite