уторак, 09. фебруар 2016.

Losos i grilovano povrće

losos sa povrćem

za marinadu :

maslinovo ulje
peršunov list
sok od jednog limuna
dva čena belog luka
bosiljak
malo ruzmarina
so
fileti lososa

način pripreme :

Iscediti limun, dodati maslinovog ulja oko pola dcl ( ako više ribe imate povećajte količinu ). dodati sitno iseckan bosiljak, peršunov list,malo ruzmarina, beli luk i so. Sve promešati .

Ribu staviti u dublju činiju, zatim preliti marinadom, poklopiti i ostaviti u frižider barem jedan sat da upije sve sastojke. Povremeno ribu okrenuti ili malo protresti posudu.
U tepsijicu u kojoj ćete peći, staviti veće parče folije, staviti ribu, preliti ostatkom marinade i zatvoriti sa svih strana.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko petnaest minuta, zatim otvoriti foliju (pazite da vas para ne opeče) Pojačati temperaturu ili uključiti gornji grejač da se lepo zapeče, ali vodite računa da se ne presuši.

Uz ribu izgrilovati povrće, napraviti činiju sveže salate i imate veoma zdrav obrok.  Na isti način možete pripremiti i neku jeftiniju ribu..ja volim kad ovako napravim skušu.

2 коментара:

hvala Vam što me pratite