петак, 19. фебруар 2016.

SUVE PAPRIKE PUNJENE JUNETINOM I VRGANJIMA

Додајте натпис

potrebne namirnice :

10 suvih paprika
200 gr mlevene junetine
1 šolja (250 gr) vrganja
1 veća glavica crvenog luka
čen belog luka
šolja 250 gr kuvanog paradajzašolja vode
so, list celera, bibera, malo ljute paprike
kašika dozvoljene masnoće

Način pripreme :

Prvo potopiti paprike u mlakoj vodi dok se ostalo pripremi.

Na zagrejanu masnoću dodati sitno iseckan beli luk, posoliti kako bi luk pustio vodu, promešati i dodadti po potrebi malo vode. Kad luk postane žut i staklast dodati meso i oprane vrgane, zatim dodati so, malo bibera i ljute paprike. Pred sam kraj dodati sitno iseckan beli luk. Skloniti sa ringle i kašičicom puniti paprike. Paprike slagati u šerpu, a preko paprika dodati veliku čašu kuvnog paradajza bez šećera, čašu vode i list celera. Poklopiti, pustiti da prokuva, smanjiti temperaturu i ostaviti da krčka oko pola sata.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite