петак, 18. март 2016.

Posna pita sa šampinjonima 


500 gr šampinjona
1 struk praziluka
2 dcl paradajza bez šećera
integralne kore
so, biber

pola čaše vode
pola čaše paradajza

U tiganj sipati paradajz zatim dodati sitno iseckan praziluk i šampinjone, malo posoliti i nastaviti sa dinstanjem.

Svaku koru iseći na tri duže trake.
Jednu traku  raširiti poprskati  vodom i paradzom, staviti drugu koru na prvu, opet malo poprskati paradjzom i vodom, pa staviti treću koru zatim  je premazati filom. Umotati trougao i nastaviti dok se sav fil ne potroši.


Slagati u tepsiju, sve još malo odozgo poprskati . Peći dvadesetak minuta na 2oo stepeni. Pećeno pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da malo omekani. 

2 коментара:

hvala Vam što me pratite