уторак, 28. јун 2016.

Hrono đuveč

hrono đuveč
Pošto sam poslednjih dana priželjkivala da jedem đuveč, ovaj ručak je osmislila i napravila moja ćerka meni se jako dopalo pa se nadam da će se i vama dopasti. Ja sam uživala.

potrebne namirnice :

250 gr crvenog luka
2oo gr belog mesa
250 gr kelerabe
250 gr žute paprike
250 gr patlidžana
250 gr karfiola
300 gr  paradajza
so, biber, lovorov list
2 čena belog luka
pola kašike dozvoljene masnoće
peršunov list

Način pripreme  :

Povrće iseckati na štapiće, meso iseckati na kockice. Na zagrejanu masnoću dodati luk iseckan na rebarca, malo posoliti i dinstati.

Kad luk postane žut i staklast dodati meso i začine, zatim postepeno dodavati povrće, prvo dodati kelerabu jer je najtvrđa, zatim dodati papriku, patlidžan i blanširan i oljušten paradajz.



Lagano mešati i dinstati da povrće omekani, ali da ipak ostane čvrsto. Po potrebi podlivati vodom.



Dok se dinsta povrće u seckalici čist i suv karfiol usitniti na veličinu pirinča, pa pred kraj dodati sitno seckan list peršuna i pirinač od karfiola 
Mi  volimo da povrće ostane čvrsto i malo hrskavo, ako ne volite dodajte karfiol ranije.




Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite