четвртак, 14. јул 2016.

Dadine pljeskavice od tikvica 

Dadine pljeskavice od tikvica
Još jedan recept moje ćerke. Ponosna sam na nju jer se zdravo hrani,a još ponosnija jer  tako uči i svoju ćerku :) <3

potrebne namirnice :

400 gr tikvica (oljuštene)
200 gr sitnog sira
40 gr brašna po izboru
so, biber
peršunov list
sveža mirođija
zeleni deo mladog luka
2 cela jaja ili samo 2 belanca

način pripreme. 

Tikvice, očistiti i narendati u kuhunjsku krpu. Posoliti i ostaviti da puste vodu.


Zatim ih dobro ocediti, pa prebaciti u činiju.


Dodati 200 gr mladog sitnog sira, malo bibera, naseckan list peršuna, sitno naseckanu svežu mirođiju (kopar), takođe sitno naseckan zeleni deo mladog luka, dodati dve kašike brašna i sve povezati sa dva jajeta ili sa dva belanca .


Ovako pripremljenu smesu uzimati supenom kašikom i spuštati u tiganj, na zagrejanu mast. Kašikom malo pritisnuti da se spljošti i oblikuje.


Okrenuti da se ispeče  sa druge strane, zatim vaditi na salvetu da upije eventualni višak masnoće, (mada ga nema). Za sve ovo nije potrošena ni kašika masti.



Pljeskavice su hrskave izvana, u sredini su mekane i sočne.


napomena :

Ako ste u restrikciji cela jaja i sir se ne preporučuju zbog sporijeg varenja, pa je bolje uzeti samo belanca. Sa celim jajima jelo spada u složeno ili kompleksno, teže se vari te ga možete jesti tako spremljeno jednom u dve sedmice.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite