среда, 09. новембар 2016.

Musaka od karfiola 



potrebne namirnice :

glavica karfiola, srednje veličine
300 gr mlevene junetine
1 glavica crvenog luka
1 čen belog luka
1 struk praziluka
malo bosiljka
so, biber
slatka začinska paprika

1 belance i čaša gazirane vode

Volim karfiol na sve načine, ovu musaku često pravim, lagana je za napraviti, lagana za varenje, a veoma je ukusna.

način pripreme :

Karfiol očistim od suvišnih listova, iskidam ga na manje cvetiće, dobro operem i  sve stavim u veću šerpu da se obari. Kad voda prokuva, ostavim nekih 5 do 8 minuta, ne više, da se ne bi prekuvao.

Dok se karfiol kuva u tiganju zagrejem malo ulja te dodam sitno iseckan crveni luk i praziluk, malo posolim i mešam dok luk omekša, dodam mlevenu junetinu i sve začine i nastavim sa dinstanjem dok meso ne promeni boju.



Vatrostalnu tepsiju malo podmažem uljem pa složim red dobro oceđenog karfila, zatim preko karfiola rasporedim mleveno meso i odozgo ponovo složim preostali karfiol.



Belance umutim viljuškom, malo posolim, dodam čašu kisele vode i malo ulja, pa sve prelijem preko musake.

Rernu zagrejem na 220 stepeni i pečem dok  ispari voda i dok musaka  dobije zlatnu boju. Nemojte je potpuno isušiti, lepše je kad ostane malo sočna.  Potrebno je oko 40 minuta.


Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite