уторак, 17. јануар 2017.

Falafel



Izuzetno zdravo, verujem da se nećete pokajati ako napravite ove kuglice od leblebija. Ako ste ljubitelj humusa volećete i falafel. Da ih ne bi pržila u dubokoj masnoći, pekla sam ih u rerni.

Potrebne namirnice :

150 gr suvih leblebija
glavica crvenog luka
2 čena belog luka
kafena kašičica korijandera
kafena kašičica kima
supena kašika peršunovog lista
so, biber po ukusu
2 supene kašike brašna po izboru
1 supena kašika maslinovog ulja
susam

Način pripreme :

Leblebije uveče prelijte vodom i ostavite preko noći. Ujutro ocedite vodu, dodajte svežu vodu, jedan lovorov list i stavite na ringlu da se kuvaju oko sat vremena. Videćete kad budu mekane. Ako kupujte konzervisane leblebije biće brže gotovo i sve ovo ne morate raditi.

Oceđene i prohlađene leblebije ubacite u seckalicu da ih pretvorite u pastu, Izvadite u činiju, pa dodajte sitno iseckan luk, peršunov list, ulje i ostale začine. Sve sjedinite, zatim oblikujte kuglice, uvaljate malo u susam, slažite na pek papir u tepsiju. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok lepo ne porumene. Još brže i po meni malo ukusnije će biti ako ih ispečete u tiganju na malo masnoće.

Prelijte ih tahinijem ili humusom i uz parče hleba imate odličan doručak.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite