уторак, 21. фебруар 2017.

Juneće lupane šnicle sa ruzmarinom 


juneće lupane šnicle sa ruzmarinom


Ovaj recept sam dobila od Tijane iz Leskovca,  njen riblji brodet za 30 minuta  svi vole, pa se nadam da će vam se i ovaj recept dopasti.

potrebne namirnice :

juneće šnicle
so, biber
aleva paprika
sitno seckani ruzmarin
maslinovo ulje

način pripreme :

So, biber, alevu papriku i sitno seckan ruzmarin dobro utrljajte u juneće šnicle, zatim batom, čekićem za meso ujednačeno  izlupajte šnicle, da svi začini uđu u meso, da šnicla bude svud iste debljine i ne pretanko.
Kad ste ih istanjili  premažite uljem i ostavite makar pola sata da se mariniraju. Najbolje bi bilo da ih uvece pripremite i ostavite preko noći u frižideru.

Peku se na srednjoj temperaturi u zagrejanom teflonskom tiganju. Pečene ostavite desetak minuta da odstoje, da sokovi ne bi izašli napolje, pa ih tek onda isecite i servirajte. Uz svežu salatu imate zdrav i odlčan obrok. Ruzmarin mesu daje divan miris i ukus. Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite