недеља, 12. фебруар 2017.

Pileća pašteta ( Vlatkina )

pileća pašteta hrono 


Ako ste pekli piletinu i niste sve pojeli možete je iskoristiti i napraviti ovu ukusnu domaću paštetu, bez nezdravih sastojaka.
Recept za paštetu sam dobila od Vlatke Majić iz Čepina. Meni se jako dopala, pa je želim podeliti sa vama.

potrebne namirnice :

pečena piletina
struk praziluka ili veća glavica crvenog luka
sok od pola limuna
sveži bosiljak
so, suvi bosiljak
origano
beli luk u prahu
đumbir
dijon senf
dve tri kašičice mlevenog lanenog semena
dve tri kašičice preprženog susama
biber
dve do tri supene kašike lanenog ulja
tople vode toliko da bi dobili željenu gustinu

način pripreme :

Praziluk ili crveni luk, staviti u tiganj, na vrlo malo masnoće, posoliti, podlivati vodom i dinstati dok ne postane, staklast i mekan

Piletini skinuti kožicu,  odvojiti od kosti, iseckati na kockice zatim  ubaciti u blender, sipnuti kutlaču tople vode, svež bosiljak, prohlađen praziluk, pa okrenuti nekoliko puta da se usitni. Dodati sve ostale začine po želji (zavisi koliko imate piletine), dodati laneno ulje i nastaviti blendirati dok ne dobijete glatku i kremastu kašu. (Susam pre dodavanja propržite na suvom tiganju )

ps. laneno ulje možete menjati kockicom putera ili maslinovim uljem. Šta imate u kući i šta više volite to upotrebite.

napomena : u restrikciji možete izbaciti dijon senf .





Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite