четвртак, 23. фебруар 2017.

Pljeskavice 


pljeskavice
potrebne namirnice :

pola kg mesa po izboru
pola vezice peršunovog lista
veća glavica crvenog luka
2 čena belog luka
himaljska so
biber
slatka začinska paprika
biber
ljuta paprika
supena kašika maslinovog ulja

način pripreme :

Mesu dodati sitno seckan peršunov list, sve začine i luk. Luk iseckam u seckalici. Vrlo važno je sve dobro umesiti da postane kompaktno.

Oblikovati pljeskavice


Po želji uvaljati malo u susam, složiti na papir za pečenje i u rerni zagrejanoj na 250 stepeni peći dok ne porumene. Ili stavljati na blago zagrejan gril tiganj, okrenuti nekoliko puta sa jedne na drugu stranu dok se ne ispeku. Pustiće svoju masnoću, tako da uopšte nema potrebe dodavati masnoću.





Najviše ih volim uz varivo od kelja, napravim ga bez mesa  KELJ

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite