среда, 08. март 2017.

Sistem upotrebe namirnica u hrono ishrani, restrikcija 

Ručak

Povrće :

Sveža cvekla, šargarepa, pastrnjak, peršun

crni i beli luk, praziluk

karfiol, brokoli, romanesko

tikvice, patlidžan, keleraba

paradajz, paprika

kupus, kelj

krastavci, crvena i bela rotkvica

spanać, zelena salata, zelje

 pečurke

Meso :

pileće, ćureće

svnjsko, jagnjeće

juneće, jareće

divljač

morska i rečna riba 

Masnoće :

puter

hladnoceđena ulja 

kokosovo ulje

ulje od semenki grožđa

Mesne prerađevine :

domaće kobasice od jedne vrste mesa

Jaja i mlečni proizvodi :

belanca

Začini 

himalajska i morska so

mlevena paprika

kurkuma, mirođija, vlašac

bosiljak, origano

Napici :

instant kafa

Turska kafa

biljni čajevi

limunada

domaće crveo vino bez aditiva

ceđeno povrće

mineralna voda

Semenke :

susam, lan

suncokret

bundevino seme

badem, lešnik

kopriva 

čia seme 


Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite