недеља, 05. март 2017.

Brze lepinje sa kimom

brze lepinje sa kimom


Mera za lepinje je šolja od 2 dc

Potrebne namirnice :

1 šolja raženog brašna
1 šolja ječmenog brašna
2 dcl gazirane vode
himalajska so
kim
2 supene kašike ulja 
ravna kašićica sode bikarbone 
sok od pola limuna 

Način pripreme :

Pomešati brašno, kim i so, dodati ulje i gaziranu vodu. Zatim dodati sodu bikarbonu i limunov sok i sve dobro promešati.

Ovo je gustina 

Podeliti na tri dela i kašikom rasporediti na tri hrpice na papir za pečenje. 
Vlažnim rukama oblikovati lepinjice, posuti ih kimom, malo zaseći na sredini i staviti u rernu zagrejanu na 220 stepeni . 


Peku se petnaestak minuta. Čačkalicom proveriti da li su dovoljno pečene. 


Kad probodete čačkalicu ako se niša na nju nije nalepilo, znači da su pečene.










Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite