субота, 11. март 2017.

Giros piletina 

giros piletina

potrebne namirnice :

po jedna kafena kašičica suvih usitnjenih začina

beli i crni luk u granulama
ruzmarin
timijan
korijander
kumin
origano
čili
slatka paprika
beli biber
mleveni lovor
na vrh noža cimeta

supena kašika himalajske soli

Sve začine sam pomešala i stavila u staklenu teglicu.

Kad poželim giros piletinu, uzmem začina koliko mi treba, u zavisnosi koliko mesa imam, dodam dve do tri kašike maslinovog ulja, kašiku limunovog soka, kafenu kašičicu senfa i sve promešam.

Pileće belo meso isečeno na tanke i dugačke trakice prelijem marinadom i sve dobro prstima promešam.
Obično tako meso pripremim ujutro i ostavim u frižider do ručka ili večere.



Grill tiganj blago zagrejem, zatim izručim meso i okrećem ga nekoliko puta sa jedne na drugu stranu da se izgriluje.



 Na tiganj ne dodajem masnoću, jer ima ulja u marinadi. Ne grilujem dugo da ne bi pregoreli začini.

Napomena : u rerstrikciji izbaciti senf.



Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite