уторак, 07. март 2017.

Posna pita od patlidžana 

potrebne namirnice :

1 pakovanje od 500 gr kora
1 kg očišćenog patlidžana
1 veća glavica crvenog luka
1 struk praziluka
4 čena belog luka
1 dcl ulja od koštica grožđa
pola vezice seckanog peršuna
so, biber
2 dcl gazirane vode

način pripreme :

Patlidžan izbušim viljuškom, složim ga u tepsiju na papir za pečenje i tako ga ispečem da omekša. Kad se malo prohladi oljuštim ga i ostavim u cediljku da se ocedi.

Luk i praziluk sitno iseckam, dodam ga na zagrejano ulje (pola dcl ), malo posolim i dinstam dok ne požuti i omekša.
Na luk dodam dobro oceđen patlidžan, posolim, pobiberim, dodam iseckan beli luk i peršunov list i sve dinstam još desetak minuta dok se sve lepo sjedini.

Fil podelim na tri ista dela, a pakovanje kora podelim na četiri dela.

Tepsiju poprskam uljem i slažem naizmenično kore i fil   Kore između prskam uljem i  vodom.

Na kraju pitu isečem na krupnije kocke i zalijem sa preostalom  kiselom vodom i uljem.

Pečem desetak minuta na 250 stepeni, smanjim na 200 stepeni i pečem još tridesetak minuta.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite