субота, 17. јун 2017.

Rižoto sa pečurkama 

rižoto sa pečurkama 

potrebne namirnice :

šolja od 2 dcl integralnog pirinča ili prosa
1 glavica crvenog luka
300 gr šampinjona
2 veća paradajza
so, biber
kafena kašičica karija
4 supene kašike ulja
šaka badema

način pripreme :

Pirinač ili proso prvo dobro operem. U šerpicu stavim malo ulja, blago ga zagrejem i dodam pripremljen pirinač ili proso, kratko propržim, posolim i zalijem sa tri šolje vode, smanjim temperaturu i ostavim da se skuva.

U drugoj šerpici zagrejem ulje i dodam sitno iseckan luk, posolim i mešam, kad postane staklast i žut dodam beli luk, malo propržim pa dodam oljušten i na kockice iseckan paradajz, zatim šampinjone iseckane na listiće.
Sve začinim i dinstam da ispari voda koju puste šampinjoni, da se sve malo zgusne. Pred sami kraj dodam proso ili pirinač, pustim da još malo zajedno kuva, da bi se svi ukusi sjedinili.
Sklonim sa ringle, dodam seckan peršunov list i šaku iseckanih badema

Varijanta proso sa pečurkama je lep predlog za vreme posta, a varijanta sa pirinčem je za vanrestriktivni ručak.  



Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite