четвртак, 31. август 2017.

Guakamole namaz 

guakamole namaz 

Izuzetno zdrava namirnica, avokado, može biti veoma ukusan, ako se lepo začini. U restrikciji je dozvoljen za doručak i ručak, za večeru se ne preporučuje jer sadrži dosta masnoće. Kad pronađete omiljenu kombinaciju obožavaćete ga.  Možda je malo skup za naše uslove, ali ponekad se vredi počastiti.

Birate avokado koji je sjajno zelene boje, da je pod prstima čvrst, ali ne tvrd. Kad ga malo pritisne, osetite da propada prst, ali ne previše. Ako je prezreo, nije mu lep ukus, a ni boja.
Ako je zeleniji, ostavite ga dan dva na sobnoj temperaturi umotanog u kuhinjski papir dok ne omekša.
Meso mu treba biti svetlo zelene boje i mora se lako odvojiti od kore. Najbolje je izdubiti kašikom. Kad ga načnete odmah ga pokapajte limunom ili limetom da ne oksidira i ne promeni boju.

Za ovaj namaz biće vam potrebno :

1 avokado
sok od jedne limete
dva čena belog luka
2 struka mladog luka
malo korijandera
himalajska so
ljuta papričica

način pripreme :

Avokado sam odvojila od ljuske, stavila ga u blender, nacedila preko njega sok od jedne male limete, dodala sve ostale začine i zavrtila nekoliko puta seckalicu da se pretvori u kremasti namaz.
Uz Guakamole sam napravila trouglove od semenki sa heljdinim brašnom, isekla sam ih na trouglove, umakala u namaz i uz to sam jela domaću kobasicu.

Bio je to neobičan i nesvakidašnji spoj ukusa.  Recept za trouglove od semenki i heljdinog brašna, možete pročitati ovde. Trouglovi od semenki i heljdinog brašna.


Namaz koji niste pojeli,  spremite u teglicu i čuvajte u frižideru. Ako malo potamni to nije pokvareno, samo ga promešajte.

Ovakva boja je bila uveče kad sam ga pravila, ujutro je već malo potamnio.

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite