Meso dinstano na gaziranoj vodi
Pre par godina sam pročitala savet jednog kuvara da se luk i meso bolje izdinstaju ako se podliva gaziranom vodom. Jedno vreme sam redovno to primenjivala, čak sam i u receptima pisala, a onda sam zaboravila sve dok me opet nije Zlatica Ognjanović podsetila .
Sve što je potrebno za ovaj recept je meso, gazirana voda, himalajska so, biber i ako volite još neki začin na meso.
Šerpicu prvo dobro zagrejem, zatim u nju sipam šoljicu gazirane vode i u vodu spustim začinjeno meso. Poklopim i smanjim temperaturu da što laganije kuva.
Nakon sedam, osam minuta meso okrenem na drugu stranu i opet poklopim na sedam, osam minuta Zatim skinem poklopac i ostavim da voda potpuno ispari, meso pusti svoju masnoću i počinje da se prži i poprima karamelizovanu boju.
Ovakav način pripreme mesa je odličan, naročito za večeru.
Meso je sočno, mekano i lepi se za prste. Kolicina vode, zavisi od količine mesa i veličine šerpice.
![]() |
meso dinstano na gaziranoj vodi |
Pre par godina sam pročitala savet jednog kuvara da se luk i meso bolje izdinstaju ako se podliva gaziranom vodom. Jedno vreme sam redovno to primenjivala, čak sam i u receptima pisala, a onda sam zaboravila sve dok me opet nije Zlatica Ognjanović podsetila .
Sve što je potrebno za ovaj recept je meso, gazirana voda, himalajska so, biber i ako volite još neki začin na meso.
Šerpicu prvo dobro zagrejem, zatim u nju sipam šoljicu gazirane vode i u vodu spustim začinjeno meso. Poklopim i smanjim temperaturu da što laganije kuva.
Nakon sedam, osam minuta meso okrenem na drugu stranu i opet poklopim na sedam, osam minuta Zatim skinem poklopac i ostavim da voda potpuno ispari, meso pusti svoju masnoću i počinje da se prži i poprima karamelizovanu boju.
Ovakav način pripreme mesa je odličan, naročito za večeru.
Meso je sočno, mekano i lepi se za prste. Kolicina vode, zavisi od količine mesa i veličine šerpice.
Нема коментара:
Постави коментар
hvala Vam što me pratite