недеља, 10. септембар 2017.

Meso dinstano na gaziranoj vodi 

meso dinstano na gaziranoj vodi 

Pre par godina sam pročitala savet jednog kuvara da se luk i meso bolje izdinstaju ako se podliva gaziranom vodom. Jedno vreme sam redovno to primenjivala, čak sam i u receptima pisala, a onda sam zaboravila sve dok me opet nije Zlatica Ognjanović podsetila .

Sve što je potrebno za ovaj recept je meso, gazirana voda, himalajska so, biber  i ako volite još neki začin na meso.

Šerpicu prvo dobro zagrejem, zatim u nju sipam šoljicu gazirane vode i u vodu spustim začinjeno  meso. Poklopim i smanjim temperaturu da što laganije kuva.
Nakon  sedam, osam minuta meso okrenem na drugu stranu i opet poklopim na sedam, osam minuta  Zatim skinem poklopac i ostavim da voda potpuno ispari, meso pusti svoju masnoću i počinje da se prži i poprima karamelizovanu boju.

Ovakav način pripreme mesa je odličan, naročito za večeru.




Meso je sočno, mekano i  lepi se za prste.  Kolicina vode, zavisi od količine mesa i veličine šerpice.  

Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite