недеља, 10. септембар 2017.

Štrudla od heljdinih kora sa spanaćem 

štrudla od heljdinih kora sa spanaćem 

Ovaj recept je nastao u želji da napravim pitu  sa gotovim korama koja će ličiti na domaću štrudlu.  Prvo sam izvadila sve namirnice za koje sam mislila da bih mogla upotrebiti, a na kraju sam shvatila da sam zaboravila dodati skoro glavni sastojak, jaja, odnosno belanaca. Kad sam izvadila pečenu pitu bila sam zadovoljna rezultatom, bila je mekana, testo se spojilo i izgledala je baš onako kako sam htela. Pita koja liči na štrudlu. Čak je i ukus bio takav i ovaj recept ću koristiti sa raznim nadevima.

potrebne namirnice :

5 listova heljdinih kora 

fil br 1

1 čaša kiselog mleka ( 2dcl )
1 čaša prosenog griza 
malo himalajske soli
pola dcl ulja
pola dcl kisele vode  
1kafena kašičica  praška za pecivo 

fil br 2
3oo gr blanširanog spanaća
beli luk u granulama
himalajska so po ukusu 
fil br. dva menjajte po želji, dinstani praziluk, prženi kupus, patlidžan, tikvice itd

način pripreme :

U vanglici sam pomešala i sjedinila sve sastojke prvog fila, zatim sam raširila jednu heljdinu koru, premazala sam četkicom sa otprilike  tri supene kašike fila, na fil sam složila drugu koru, pa sam i nju premazala filom i tako sam ponovila sa trećom i četvrtom korom.







Petu koru nisam premazivala prvim filom, samo sam je polozila na prethodne četiri i rasporedila spanać koji sam prethodno iseckala, blanširala i dobro ocedila.
Začinila sam ga belim lukom u granulama i malo himalajske soli.

ili


Zatim sam sve čvrsto uvila u jedan rolat.


Premazala sam sa ostatkom prvog fila u koji sam dodala jos malo ulja. Stavila u zagrejanu rernu.

Pekla sam oko pola sata na 200 stepeni.


napomena : U restrikciji nije dozvoljeno mešati dva mlečna proizvoda, ako hoćete pitu sa sirom i spanaćem u prvom filu kiselo mleko zamenite sa malo manjom količinom kisele vode.

Probala sam obe varijante i više mi se dopada kad je u prvom filu kiselo mleko.






Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite