Ručak


Meni koji vas  klikom na naslov vodi do odabrane grupe recepata :

Jela sa mlevenim mesom

Jela sa svinjskim mesom

Jela sa junetinom

Jela sa piletinom

Povrće, salate

Keleraba na više načina

Riba

Pečurke

15 predloga za ručak

U nastavku imate neke od recepata



                                                                    ŠARAN 

                                                    (klik na naslov vodi do recepta)

                         



                                   DINSTANI SLATKI KUPUS SA KUGLICAMA OD MESA

                                                   (klik na naslov vodi do recepta)





                                              SOČNE FAŠIRANE ŠNICLE SA TIKVICAMA

                                               (klik na naslov vodi do recepta)





                                                            SARMA

                                                   (klik na naslov vodi do recepta)





                                              KORPICE OD MLEVENOG MESA
                                                 (klik na naslov vodi do recepta)




                                       HRONO MAĐARSKI GULAŠ (boba)

                                            (klik na naslov vodi do recepta)

hrono mađarski gulaš



                           MUSAKA OD CRVENE PEČENE PAPRIKE

                                      (klik na sliku vodi do recepta)

musaka od crvene pečene paprike





                                                       ĆEVAP ROLNICE

                                                (klik na sliku vodi do recepta)



                                                       PIRE OD PATLIDŽANA



                                    SVINJSKA BUTKICA SA POVRĆEM (KELERABA)

pecena svinjska butkica i povrće





                                                   MUSAKA OD PATLIDŽANA

                                                  (klik na naslov vodi do recepta)



MUSAKA OD PATLIDŽANA
  



                                                   PIRE OD KELERABE

                                            (klik na naslov vodi do recepta)



PIRE OD KARFIOLA 




                                                    GULAŠ OD VRGANJA 

                                                (klik na naslov vodi do recepta)



GULAŠ OD VRGANJA




                                 PIRE OD KARFIOLA I SVINJSKI GULAŠ

                                           (klik na naslov vodi do recepta)



PIRE OD KARFIOLA I SVINJSKI GULAŠ
   


                                         GRILOVANO POVRĆE I ĆEVAPI

grilovano povrće i ćevapi
  



                               TALJATELE OD TIKVICA I DINSTANA PILETINA

                                                (klik na naslov vodi do recepta)



tikvice i piletina

                                  ĆUFTICE SA POVRĆEM U PARADAJZ SOSU 

                                      (klik na naslov vodi do recepta)







                                                        ĆEVAPI

                                                (klik na naslov vodi do recepta)


Ćevapi i špagete od tikvica



                                   KRMENADLE I SVEŽA KELERABA

krmenadle i sveža keleraba




                                                 PILETINA DINSTANA NA LUKU

                                                     (klik na naslov vodi do recepta)



piletina dinstana na luku


                                                    PATLIDŽAN IZ RERNE

                                                (klik na naslov vodi do recepta)


PATLIDŽAN IZ RERNE


                                       JARETINA PEČENA U KESI

Danas je bila jaretina ,a može bilo koje crveno meso .
Ja licno volim peći u kesi, jer nema suvišne masnoće, lako je za spremanje, ne isprljam rernu :-), a imam za više dana ručak i bezbrižna sam .

Uz pečenje dodam puno sveže salate, obično je to svež kupus .

Meso ubacim u kesu, dodam manju glavicu luka, posolim, ubacim još malo povrća, npr kelerabu .
Zatvorim izbušim kesu .U tepsiju nalijem vodu i pravac zagrejana rerna .

pecena jaretina


                             

                              MESO I POVRĆE KAO ISPOD PEKE
                                                    (klik na naslov vodi do recepta)


meso kao ispod peke

                                                    PIRE OD KELJA I SOČNA ŠNICLA

                                                          (klik na naslov vodi do recepta)


pire od kelja i sočna šnisla



                                                 PUNJENE TIKVICE

                                          (klik na naslov vodi do recepta)



punjene tikvice






                                                      ROLOVANA PLEĆKA

                                                (klik na naslov vodi do recepta)




rolovana plecka



                                           GRILOVANO POVRĆE I LOSOS


grilovano povrce i losos


                          SUVE PAPRIKE PUNJENE MLEVENIM MESOM 

punjene suve paprike


                                           MODERNA BRZA SARMA 
                                              
                                        (klik na naslov vodi do recepta)



brza sarma




                                                      PILEĆI PAPRIKAŠ

                                            (klik na naslov vas vodi do recepta)







                                                        DINSTANI SLATKI KUPUS 

                                                      (klik na naslov vas vodi do recepta)


slatki kupus 





                                                 PUNJENE KELERABE 

                                           (klik na naslov vas vodi do recepta)



punjene kelerabe




                                                ROLNICE SA POVRĆEM


                                            (klik na naslov vas vodi do recepta)
 .


ROLNICE SA POVRĆEM




                                                        POPAJ PILETINA
                                              (klik na naslov vas vodi do recepta)




POPAJ PILETINA


10 коментара:

  1. Анониман07. март 2015. 04:04

    Divni recepti!Nedelju dana sam na hrono ishrani i ovaj blog mi je bas od pomoci,ne razmisljam mnogo sta cu da kuvam samo zavirim ovde i eto rucka!Sve pohvale za trud

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Bobo, moze li mala pomoc ,savet kako da napravim hrono sarmice od zelja sa mlevenim junecim mesom ili musaku od zelja? Da li mogu samo da prelijem umucenim belancima sa kis.vodom recimo? Naravno u restrikciji sam, ali ostalo je jos 3-4 kg da skinem. Mislila sam da poparim zelje, naredjam u tepsiju, prelijem filom od mesa ,luka i zacina, pa opet red zelja,red mesa, zavrsim sa zeljem i prelijem belancima sa kiselom. Jel to ok? Da li ste probali tako nesto...Hvala unapred na odgovoru!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zorice iskreno nikad nisam ni jela ni pravila zelje,ali pravila sam od kelja,a to je slicno. Mozete kao sarmu umotati, pa slagati u tepsiju, pa preliti paradajz sokom ili kiselom vodom i belancima ili probajte kao sto ste i zamislili, necete sigurno pogresiti.
      Ja listove kelja isto prvo poparim.

      Избриши
  3. Bobo,pozdrav :) Mozemo li jesti becarac za rucak (luk,paradajz i paprika) uz neko meso. Svrljam po hrono sajtovima i nigde ga ne vidoh :D Hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Može , može bećarac, sataraš uz neku šniclu odličan ručak. Ja sam objavljivala na stranici sliku, verovatno nisam prebacila na blog.

      Избриши
  4. Одговори
    1. Dozvoljene masnoće za pripremu hrane su mast, suncokretovo nerafinisano, ulje od koštica grožđa, maslinovo ulje od komine.

      Maslinovo i bundevino ulje ne koristimo za termičku obradu hrane već isključivo za prelivanje salata ili pripremljenog obroka

      Palmino, sojino i ulje od uljane repice ne koristimo.

      Избриши

hvala Vam što me pratite